سیر تا پیاز راهنمای جامع انتخاب کابینت انزو!
انزو یکی از محبوبترین کابینتهای چند سال اخیر بازار ایران بوده است. متریال اصلی کابینت انزو ام دی اف است. ضخامت قطر درب این مدل کابینت بیست و پنج میلیمتر است که باعث بالاتر رفتن استحکام و البته وزن کابینت و سختتر شدن پروسه نصب آن میشود. علت ضخامت بیشتر کابینت انزو (پولیشی) به دلیل عمق زیاد حکاکیها و ابزارهایی است که به وسیله دستگاه سی ان سی ایجاد میشود. سنگینی وزن دربها در این سبک باعث میشود تا از یراق آلات بلوم و فانتونی در آن استفاده شود که تحمل وزن بیشتری دارد.
به اطلاعات بیشتر درمورد راهنمای جامع انتخاب کابینت انزو نیاز دارید؟ این مقالات را هم بخوانید!
- بهترین کارگاه کابینت انزو
- بهترین کارگاه کابینت انزو پولیشی
- کابینت انزو بهترین کابینت آشپزخانه
- آیا کابینت انزو برای آشپزخانه عروس مناسب است؟
انواع و راهنمای جامع انتخاب کابینت انزو
کابینتهای انزو از نظر فرم ظاهری تقریبا شبیه به هم هستند. البته بعضی از طرحها شلوغتر و برخی دیگر سادهتر هستند که طرح کابینت انزو کاملاً به انتخاب کارفرما بر میگردد اما پیشنهاد طراحان برای آشپزخانههای کوچک اغلب مدلهای سادهتر است. تفاوت اصلی طرحهای مختلف در انتخاب نوع ابزاری است که برای فرم دهی دربها و نما استفاده میشود و همچنین نوع روکشی که برای کابینت انتخاب میشود.
در نتیجه انواع کابینت طرح انزو را میتوان بر اساس نوع روکش به کابینت رنگ آمیزی شده و کابینت با روکش وکیوم ممبران تقسیم بندی کرد. به دلیل زیبایی و طول عمر بیشتر رنگ نسبت به روکش، قیمت کابینت آشپزخانه رنگ آمیزی شده (مخصوصاً نوع پولیشی) بالاتر از سایر کابینتهاست.
قیمت کابینت انزو
به دلیل زیبایی بیشتر و کیفیتی که کابینت انزو دارد معمولاً بیشتر مشتریان با اینکه کابینت انزو نسبت به نوع پولیشی قیمت بالاتری دارد باز هم این نوع رنگ را برای طراحی کابینت آشپزخانه خود انتخاب میکنند.
پولیش نوعی رنگ مایع و خمیری شکل است که بعد از زیرسازی و رنگ کردن دربها، روی کار کشیده میشود و باعث بیشتر شدن استحکام و طول عمر کابینت انزو و البته شفافیت آن شده و به آن حالتی شیشهای میدهد.
پولیش به صورت ترکیبی و به همراه رنگهای پلی استر یا پلی اورتان مورد استفاده قرار میگیرد. مزیت استفاده از پولیش علاوه بر درخشندگی و شفافیت این است که در صورت ایجاد خط و خش روی کابینت با استفاده از پولیش میتوان به راحتی آن را ترمیم کرد و تنها عیب آن گران قیمت بودن آن نسبت به سایر کابینتهای آشپزخانه است.
مزایا و معایب کابینت انزو
این سبک از کابینتها، علاوه بر زیبایی بسیار زیادی که دارند، مزیتهای دیگری هم دارند که دلیل بر پرطرفداری آنها شده است. از مزایای کابینت Enzo میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- شفافیت و درخشندگی بالا
- پایداری و ماندگاری رنگ بسیار زیاد
- مقاومت در برابر نفوذ آب
- امکان ترمیم قسمتهای آسیب دیده روی دربها
اما کابینت انزو مثل بقیهی کابینتها، عاری از عیب نیست و در عین وجود مزایای بسیار، معایبی هم دارد که برخی از آنها به شرح زیر است:
- وزن بسیار زیاد دربها
- امکان آسیب به لولای دربها به دلیل وزن زیاد
- امکان تغییر رنگ در صورت استفاده از رنگ بیکیفیت
انواع سبکها و قیمت کابینت انزو
سبکهایی که از مدل انزو استفاده میکنند، معمولا کابینت نئوکلاسیک و کابینت مدرن هستند. بسیار کم دیده میشود که در سبک کابینت کلاسیک، انزو اجرا شود. در مدل مدل انزو به دلیل حجمی که رنگ دارد، اجازه نمایش تمام ظرافتهای کابینت کلاسیک را نمیدهد.
کابینت انزو با رنگ پلی اورتان
رنگ پلی اورتان از معدود رنگهایی است که مقاومت بالایی در مقابل تابش آفتاب و همچنین رطوبت از خود نشان میدهد و به دلیل قدرت چسبندگی بالایی که دارد و خشک شدن سریع در صنایع چوب کاربرد زیادی دارد.
کابینت انزو با رنگ پلی اورتان براق نسبت به کابینت پولیشی کمی ارزانتر است و تقریباً درخشندگی و شفافیت آن شبیه به کابینت پولیشی است با این تفاوت که ضخامت پولیش بیشتر از رنگ است و مانند لاک بطور کامل روی سطوح کابینت انزو را میپوشاند و استحکام بیشتری نسبت به رنگ پلی اورتان دارد.
از نظر کیفیت و زیبایی کابینت انزو با رنگ پلی اورتان فوق براق کیفیت بسیار بالایی دارد. بهترین برند رنگ پلی اورتان مربوط به شرکت گنج ترکیه بوده که جزو رنگهای گران قیمت اما با کیفیت بازار است و بیشتر شرکتهای مطرح تولید کننده مصنوعات چوبی از رنگ تولیدی این شرکت برای رنگ آمیزی محصولات خود استفاده میکنند.
کابینت انزو با رنگ پلی استر
رنگ پلی استر به دو گروه مات و براق دسته بندی میشود. پلی استر شفاف و غلیظ است و دیرتر خشک میشود. در مقابل تغییرات محیطی مثل رطوبت و آفتاب و خط و خش تا حدودی مقاوم است. مهمترین ویژگی رنگ پلی استر براق بودن آن است که باعث شده در تولید کابینت مدل انزو کاربرد زیادی داشته باشد.
هزینه تمام شده کابینت با رنگ پلی استر و پلی اورتان تقریباً نزدیک به هم است با این فرق که سرعت اجرای رنگ پلی اورتان بالاتر بوده و بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. البته رنگ نیم پلی استر هم از زیر مجموعههای رنگ پلی استر است که نسبت به رنگ تمام پلی استر ماتتر بوده و هزینه آن نسبت به دو رنگ پلی اورتان و پلی استر کمتر است.
قیمت کابینت انزو چقدر است؟
قیمت کابینت انزو وابستگی زیادی به رنگ آن دارد. به دلیل خاص بودن رنگ کابینت طرح انزو و گران قیمت بودن آن رنگ کاری این سبک از کابینت آشپزخانه دشوار و هزینه بر است. بهترین نوع رنگ برای کابینت انزو رنگ پولیش یا رنگ پلی اورتان است. البته از رنگهای پلی استر هم میتوان استفاده کرد که قیمت و کیفیت پایینتری دارند.
نوع دیگری از کابینت انزو با روکش ممبران و توسط دستگاه وکیوم تولید میشود که از کار رنگ شده ارزانتر است اما کیفیت و طول عمر بالایی ندارد. در مقایسه با قیمت کابینت چوبی هزینه کابینت سبک انزو به مراتب پایینتر است البته این نکته را هم در نظر داشته باشید که کابینت انزو کاملاً از MDF ساخته میشود در حالی که کابینت سبک کلاسیک اغلب به صورت تمام چوب طراحی و تولید میشود.
البته پرکار بودن طرح کابینت انزو هم در قیمت تمام شده تاثیرگذار است و اگر از طرحهای سادهتر استفاده کنید قطعا هزینه تمام شده کابینت کمتر خواهد شد. میتوان گفت نام دیگر کابینت کلاسیک ساده کابینت نئوکلاسیک است و کابینت طرح انزو هم تقریبا در این دسته طبقه بندی میشود. قیمت کابینت انزو وابستگی زیادی به کیفیت ساخت و رنگ آن دارد. عوامل تاثرگذار دیگری هم وجود دارند که به آنها اشاره خواهیم کرد:
- تعداد ستون و سر ستون و ساده یا پر کار بودن درب کابینت
- استفاده از ریل، لولا و جک خارجی یا ایرانی
- استفاده از رنگ درجه 1 خارجی یا رنگهای ایرانی
- رنگآمیزی مکانیزه با ماشین آلات پیشرفته یا رنگ آمیزی بصورت دستی
- حجم پروژهی کابینت انزو
قیمت کابینت چوبی بالاتر است یا انزو؟
کابینت طرح انزو کاملاً از MDF ساخته میشود در حالی که کابینت سبک کلاسیک اغلب به صورت تمام چوب یا ترکیب چوب و MDF طراحی و تولید میشود. به عبارت بهتر بخش زیادی از مبلغی که بابت خرید کابینت سبک انزو پرداخت میکنید بابت اُجرت رنگ کاری و هزینه خرید رنگ میباشد.
این سبک از کابینت هم مانند هر کابینت آشپزخانه دیگری مزایا و معایب خاص خود را دارد. شاید بالا بودن قیمت کابینت آشپزخانه انزو یکی از معایب آن باشد. همچنین به دلیل استفاده از رنگ، نظافت و نگهداری آن کمی سختتر است و باید با دقت بیشتری از مواد شوینده برای پاک کردن سطح کابینت مدل انزو استفاده کرد.
از دیگر معایب کابینت طرح انزو سنگینتر بودن دربها است که به دلیل استفاده از ورق MDF با ضخامت بیشتر از حد معمول در ساخت درب کابینت انزو است که باعث سنگین شدن وزن سازه و به مرور باعث خرابی لولاها و اتصالات کابینت میشود. طولانیتر بودن فرایند ساخت، رنگ آمیزی و نصب کابینت طرح انزو نسبت به کابینت ام دی اف معمولی از دیگر نقاط این مدل کابینت است.
مقایسه کابینت ممبران با انزو
کابینت انزو با روکش PVC تا حدودی شبیه به کابینت وکیوم است یعنی از ورق ام دی اف خام که قسمتهای لبه آن تراشیده شده ساخته میشود و در دستگاه وکیوم سطح روی آن با روکش مخصوص پوشانده میشود و در نهایت تحت فشار دستگاه پرس قرار میگیرد.
البته تفاوتهایی هم دارد مثلا در کابینت وکیوم از ورق MDF با ضخامت 16 یا 18 میل استفاده میشود درصورتیکه در کابینت آشپزخانه انزو از ورق 25 یا 32 و یا 40 میل استفاده میشود که باعث بالا رفتن استحکام و البته وزن کابینت و سختتر شدن پروسه نصب آن میشود پس برای نصب کابینت ENZO لازم است که از افراد متخصص و نصابان باتجربه استفاده کنید.
انواع صفحه روی کابینت انزو
- صفحه کابینت شرکتی: ارزانترین گزینه است.
- صفحه کابینت HPL طرح سنگ: همان صفحه کابینت شرکتی با روکش شبیه به سنگ است.
- سنگ کورین: با کیفیتترین صفحه کورینهای موجود در بازار متعلق به شرکتهای کرهای سامسونگ و الجی میباشد.
- صفحه کابینت سنگ طبیعی کوارتز: بهترین نوع آن برند سایلستون کشور اسپانیا است.
اگر از این نوشته لذت بردید و تمایل به کسب اطلاعات بیشتر داشتید، میتوانید با شماره ۰۹۱۲۸۲۵۱۲۵۲ تماس بگیرید و از مشاوره کاملا رایگان متخصصان گریت کابینت در زمینههایی مانند طراحی دکوراسیون آشپزخانه، تعمیرات و بازسازی آشپزخانه، سفارش و خرید انواع کابینت آشپزخانه و هر مورد و سوال دیگری استفاده کنید!