راهنمای اجرای کابینت چوبی
کابینت چوب و کابینت روکش چوبی هر دو زیر مجموعه کابینت سبک کلاسیک هستند و تفاوت آنها بیشتر در طراحی ظاهری است به عنوان مثال کابینت تمام چوب ستونهای منبتکاری شده و درب چوبی دارد اما کابینتهای روکشی از ام دی اف خام و روکش چوبی ساخته میشوند. همچنین قسمتهایی مثل تاج و زیرچراغ در کابینت چوبی از چوب طبیعی ساخته میشود در صورتی که این بخشها در کابینت روکش چوب تمام ام دی اف است.
به اطلاعات بیشتر درمورد اجرای کابینت چوبی نیاز دارید؟ این مقالات را هم بخوانید!
ویژگیها و روشهای اجرای کابینت چوبی
کابینت تمام چوب اصیلترین و قدیمیترین نوع کابینت آشپزخانه است که اغلب در خانههای مجلل و بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد و زینت بخش فضای خانه و محیط طبخ غذا است. بطور معمول بدنه کابینت چوب از MDF درجه یک و بقیه قسمتها که شامل درب، ستون و سرستون، تاج و زیرچراغ از چوب و روکش چوب طراحی میشود. بدلیل آسیب پذیر بودن چوب خام در برابر رطوبت و عوامل محیطی تمامی کابینتهای چوب طبیعی احتیاج به رنگ آمیزی دارند. روکش رنگ هم از سطوح چوبی محافظت میکند و هم باعث زیبایی بیشتر کابینت میشود.
مزایای اجرای کابینت چوبی
مهمترین مزایای کابینت آشپزخانه تمام چوب عبارتاند از:
- جذابیت و گرمی خاص بدلیل استفاده از چوب طبیعی
- تولید سفارشی و تطابق حداکثری با سلیقه کارفرما
- استفاده بهینه از فضا با کمترین پرتی ممکن
- تنوع بالا در انتخاب مدل و رنگ کابینت
- طول عمر و دوام زیاد
در مورد نحوه ساخت کابینت چوب طبیعی و پارامترهایی که در هنگام خرید کابینت تمام چوب باید مد نظر قرار بگیرد و همچنین انتخاب مدل و رنگ و… نظرات متعددی وجود دارد که بخشی از آنها سلیقه ای بوده و بخش دیگر مربوط به نکات فنی و تجربی است که به مرور به هریک از آنها خواهیم پرداخت.
قیمت اجرای کابینت چوبی
به محض اینکه اسم کابینت تمام چوب میآید خیلیها از قیمت آن شکایت میکنند و میگویند قیمت کابینت کلاسیک تمام چوب خیلی بالاست. به شکل کلی این نوع کابینت قیمت بالاتری نسبت به کابینتهای ام دی اف دارد اما راهکارهایی وجود دارد که با صرف هزینه کمتر شما را به هدفتان یعنی خرید کابینت تمام چوب برساند. مهمترین چوبهایی که در ساخت کابینت چوبی استفاده میشوند: راش، بلوط، ملچ، گردو، توسکا، افرا و … هستند که از نظر قیمتی و مشخصات فنی تفاوتهای زیادی باهم دارند. انتخاب آنها به بودجه و سلیقه کارفرما و همچنین رنگ کابینت آشپزخانه بستگی زیادی دارد. داشتن اطلاعات کافی در این زمینه، قبل از انتخاب نوع چوب کابینت میتواند کمک زیادی به شما نماید.
اجرای کابینت چوبی راش
مهمترین ویژگی کابینت چوب راش قیمت مناسبتر نسبت به سایر کابینتهای چوب طبیعی است. بهترین چوب راش متعلق به کشورهای اروپایی (آلمان و گرجستان) است که کیفیت مناسبی دارند. چوبهای راش ایرانی هم هستند که بافت یکنواختی ندارند و بصورت مناسب خشک نشده اند و گرههای زیادی دارند.
مزایای اجرای کابینت چوبی راش
- قیمت مقرون به صرفه
- رنگ مایل به قرمز شتری
- بافت زیبا و چشم نواز
- فرم پذیری و انعطاف بالا
اجرای کابینت چوبی گردو
کابینت چوب گردو بدلیل قیمت بسیار بالای چوب گردو درجه یک جزو کابینتهایی است که کمتر طراحی و تولید میشود. در عوض میتوان از چوبهای با قیمت مناسبتر استفاده کرد، کابینت چوب روسی یا راش با روکش گردو محصول همین ایده است. با اینکار میتوان تا حدود 50 درصد در هزینهها صرفه جویی کرد. برای افزایش استحکام کار میتوان از لایی گردو که ضخامت بیشتری دارد بجای روکش گردو استفاده کرد که کمی هزینه آن بیشتر خواهد شد اما کیفیت و طول عمر کابینت بطور قابل توجهی افزایش خواهد یافت.
مزایای اجرای کابینت چوبی گردو
- رایحه خوش بو
- بافت بسیار زیبا
- شکل پذیری عالی
- دوام و طول عمر زیاد
اجرای کابینت چوبی بلوط
کابینت چوب بلوط از نظر قیمتی مابین کابینتهای چوب راش و گردو قرار میگیرد. یعنی از راش گرانتر و از گردو ارزانتر و تقریباً پر متقاضیترین نوع کابینت تمام چوب است. کابینت چوب بلوط استحکام زیادی دارد و تا سالها میتواند برای شما کار کند. بهترین رنگهایی کابینت چوب بلوط، وایت واش (سفید) و سایر رنگهای روشن مثل کرم است.
خصوصیات اجرای کابینت چوبی بلوط
- فرم پذیری مناسب
- بافت و رگههای زیبا
- رنگ پذیری عالی
- دوام و استحکام بالا
پیشنهاد نویسنده: تمیز کردن کابینت های چوبی
نحوه انتخاب طرح برای اجرای کابینت چوبی
بعد از مشخص شدن سبک کابینت و متریال مصرفی نوبت به انتخاب طرح کابینت آشپزخانه تمام چوب خواهد رسید. انتخاب طرح میتواند شامل انتخاب مدل منبتهای ستون و سر ستون و همچنین درب کابینت باشد. انتخاب رنگ کابینت، انتخاب دستگیره و نوع صفحه روی کابینت عواملی هستند که در انتخاب طرح کابینت تاثیر زیادی خواهند داشت. مدل دربهای چوبی کابینت در قیمت و زیبایی کار تاثیر زیادی دارد پس در انتخاب آن نهایت دقت و سلیقه خود را به کار بگیرید.
همچنین اندازه فضای آشپزخانه و ابعاد آن باید در نظر گرفته شود برای مثال کابینت جزیره متحرک برای آشپزخانهای که عرض کم و طول زیادی دارد گزینه مناسبی نخواهد بود و بهتر است در آشپزخانههایی که فضای بیشتری دارند استفاده شود. عموماً چوبی که برای ساخت کابینت یا درب لابی تمام چوب در نواحی مرطوب مانند شمال کشور بکار میرود، چوب روسی و در اولویتهای بعدی چوب راش و بلوط. البته کیفیت رنگ استفاده شده در کار و ضد آب بودن آن بسیار حائز اهمیت است.
بهترین رنگ برای برای اجرای کابینت چوبی
بر اساس آمار فروش با اختلاف کابینت چوب سفید رنگ عنوان پرفروشترین را به خود اختصاص میدهد. کابینت کلاسیک سفید بدلیل بزرگنمایی بیشتر فضای آشپزخانه و همچنین زیبایی بیشتر نسبت به سایر رنگهای کابینت آشپزخانه دارد طرفداران زیادی دارد. معمولاً در ساخت این مدل کابینت از روکش و چوب بلوط کانادایی یا آمریکایی استفاده میشود. در مواردی هم بنا به سلیقه مشتری میتوان از ترکیب رنگ سفید و پتینه طلایی برای زیباتر شدن کار استفاده میشود.
کابینت چوب سبک رومی
کابینت چوب سبکهای مختلفی دارد که خواستگاه بیشتر این سبکها به کشورهای اروپایی مثل ایتالیا، فرانسه بر میگردد. یکی از مدلهای زیبای کابینت آشپزخانه، کابینت ایتالیایی است که اغلب با استفاده از چوب طبیعی و ستونهای طرحدار بلند و منبتهای زیبا که معمولاً کار دست هستند، طراحی و اجرایی میشود. رنگهای سفید و طلایی مهمترین رنگهایی هستند که در این سبک به کار میرود.
نوع رنگ کابینت چوبی
بطور معمول بر اساس میزان شفافیت دو نوع رنگ برای کابینت آشپزخانه مورد استفاده قرار میگیرد که عبارتند از: رنگهای پوششی و رنگهای خودرنگ. رنگهای پوششی بطور کامل روی سطح کار را پوشش میدهد و زمانی استفاده میشود که چوب یا روکش بکار رفته در کابینت کیفیت مطلوبی نداشته باشد و یا اینکه اصلا از چوب و روکش در ساخت کابینت استفاده نشده باشد (مثل کابینت نئوکلاسیک تمام ام دی اف با رنگ پوششی).
اما وقتی از چوب و روکش طبیعی استفاده میشود استفاده از رنگهای پوششی منطقی نیست. اینجاست که رنگهای خودرنگ یا همان رنگ چوب که شفاف هستند و بافت اصلی خود چوب را بهتر نشان میدهند وارد میدان میشوند. این رنگها جزو رنگهای فوری هستند که در مراحل نهایی عملیات رنگ کاری روی سطح کار پاشیده میشوند و چون حالت شفاف دارند بعد از پایان کار بافت و رگههای چوب کاملاً قابل ملاحظه خواهد بود.
در هنگام استفاده از رنگهای ایرانی معمولا یک لایه رنگ پلی استر برای شفافیت و ضد آب شدن روی سطح کار پاشیده میشود. رنگهای ایرانی قیمت مناسبی دارند اما از نظر کیفی به رنگ خارجی نمیرسند. بهترین نوع رنگ خارجی، رنگ پلی اورتان است.
معرفی قسمتهای چوبی کابینت
قسمتهای چوبی کابینت عبارت است از: منبتها، تاج، ستون و سرستونها و سایر قسمتهای نما و بخشی از دربهای کابینت. سایر قسمتها بصورت ترکیبی از چوب و ام دی اف یا بطور کامل از ام دی اف تولید میشود. فریم دربها (قاب دور) از چوب طبیعی و قسمت میانی آن که تونیک نام دارد از MDF و روکش چوبی ساخته میشود.
بدنه کابینت (چه کابینت کلاسیک و چه کابینت مدرن) بصورت کلی از ورق MDF ساخته میشود چون هم در هنگام نصب کابینت و دیگر اتصالات، ورق MDF استحکام بیشتری دارد و بهتر جواب میدهد و هم استفاده از ام دی اف بجای چوب طبیعی در تولید بدنه کابینت تمام چوب باعث پایینتر آمدن قیمت تمام شده کابینت خواهد شد.
یکی از مهمترین دغدغههای افراد در زمان طراحی دکوراسیون منزل انتخاب طرح و رنگ کابینتهای آشپزخانه است. انتخاب کابینت ام دی اف به سبک مدرن و کابینت آشپزخانه تمام چوب به سبک کلاسیک بستگی زیادی به میزان هزینهای که برای این کار در نظر گرفته اید، دارد.
اگر از این نوشته لذت بردید و تمایل به کسب اطلاعات بیشتر درمورد اجرای کابینت چوبی داشتید، میتوانید با شماره ۰۹۱۲۸۲۵۱۲۵۲ تماس بگیرید و از مشاوره کاملا رایگان متخصصان گریت کابینت در زمینههایی مانند طراحی دکوراسیون آشپزخانه، تعمیرات و بازسازی آشپزخانه، سفارش و خرید انواع کابینت آشپزخانه و هر مورد و سوال دیگری استفاده کنید!