صفر تا صد بازسازی آزمایشگاه پزشکی
آنچه یک آزمایشگاه را در ذهن ماندگار میکند، اولین تجربهی بصری بیمار است و حسی که از آزمایشگاه میگیرد. طراحی دکوراسیون داخلی و بازسازی آزمایشگاه در واقع ترکیبی از سه عامل است: پزشکی، روانشناسی و هنر. خلاقیت و هنر طراح نیازهای پزشکی را با روانشناسی بیمار در میآمیزد تا محیطی آرامشآور بیافریند که در آن دلهرههای بیمار آرام میگیرند. به این معنا که چشم انداز تندرستی را در دسترس وی قرار میدهند. خلاقیت طراح دکوراسیون داخلی آزمایشگاه در این است که جا به جای محیط طراحی شده، به وی وعده تندرستی بدهد.
اما گاهی شما ممکن است به دلایل مختلفی از جمله فرسودگی بافت بنا، قدیمی شدن تاسیسات آزمایشگاه، نیاز به بزرگتر شدن فضا یا صرفا حرفهایتر شدن و زیباتر شدن آزمایشگاه خود، آن را بازسازی کنید، در این نوشته از شرکت بازسازی گریت بازسازی آزمایشگاه پزشکی و همچنین نکاتی برای طراحی و دکوراسیون آن عنوان خواهیم کرد، با ما همراه باشید!
به دنبال خدمات بازسازی آزمایشگاه هستید؟ این مقالات را از دست ندهید!
طراحی و بازسازی آزمایشگاه
برای طراحی و بازسازی آزمایشگاه که با دکوراسیون داخلی اداری تفاوت دارد باید به چند عنصر مهم توجه شود. تردیدی نیست که تحلیل روانشناختی بیمار، میتواند الهامبخش طراح و خلاقیت دکوراتیو وی شود. در بیماری حساسیت، وسواس و نگرانی انسان افزایش مییابد. از آن جا که آزمایشگاه، مکانی برای نمونهگیری است این حساسیتهای روانشناختی به اوج خود میرسند. به همین دلیل تمیزی مکان یک امتیاز بزرگ است. عناصری که برای دکوراسیون انتخاب میشوند باید از موادی باشند که به سادگی و سرعت تمیز شوند.
به عنوان مثال کورین مادهای مناسب برای طراحی دکوراسیون داخلی آزمایشگاه است. مهمترین ویژگی کورین که به سنگ مصنوعی نیز معروف است، خاصیت ضدباکتریال آن است. در فضایی که با عناصر آلودهای همچون مدفوع، خون، ادرار و غیره سر و کار دارد، ضد باکتریال بودن یک امتیاز بی نظیر است. علاوه بر این که اسیدهای آزمایشگاهی نیز بر آن اثری ندارند
کورین ضد لک و جرم نیز هست و با استفاده از آن، چنین فضایی قطعا حس تمیزی را تداعی خواهد کرد. SPL که مخفف Synchronized Pressured Laminate است نیز میتوانند انتخاب بهینه دیگری باشند. به هر حال چه این دو ماده باشند و چه مواد دیگری که بنا به نیازهای آزمایشگاهی برگزیده میشوند، همه فضا باید حس پاکیزگی را به مراجعه کنندگان القا کند.
ویژگیهای متریال مناسب بازسازی آزمایشگاه
اصولا برای طراحی دکوراسیون داخلی مدرن یک آزمایشگاه باید ماده و متریالی را برگزید که حاوی امتیازهای زیر باشد:
- در برابر گرما مقاومت بالایی از خود نشان دهد.
- مواد شیمیایی بر آن لک و نشانی باقی نگذارند که هارمونی بصری و حس پاکیزگی را به هم بریزند.
- فضای داخلی باید با استفاده از این متریال به خوبی تفکیک شود.
- در برابر نم و رطوبت مقاوم باشد و بوی ماندگی و اصولا هیچ بوی ناخوشایندی از خود به جا بگذارد؛ به ویژه در بخشهای نمونه گیری که خواهی نخواهی با عناصری ناخوشایند سروکار دارد.
- ضد جرم و لک باشد.
- به سادگی تمیز شود؛ علاوه بر این ماده انتخاب شده باید به سادگی نگهداری شود. دو عنصر مهمی که شرکت پیرامید طرح در طراحیهای دکوراتیو خود چه طراحی آزمایشگاه باشد و چه دکوراسیون داخلی اداری به آن توجهی وسواس گونه دارد.
- رنگ دکوراسیون باید روشن و حاکی از امید بخشی و بهبودی باشد. نباید رنگی انتخاب شود که حس بیمار بودن را در بیمار تشدید کند.
- نورپردازی نیز باید بسته به نیازهای هر بخش طراحی شود.
تفکیک فضای داخلی در بازسازی آزمایشگاه
در طراحی دکوراسیون داخلی و بازسازی آزمایشگاه باید تفکیک پذیری فضاها به گونهای باشد که هم کاربردی باشند و هم حس امنیت در بیمار ایجاد کنند. خصوصا این حس امنیت روانی در طراحی اتاق انتظار بیشترین کاربرد را دارد. برای بیماری که نگران نتیجه آزمایش خود است، القای آرامش یک امتیاز محسوب میشود و به برند شدن نام آزمایشگاه کمک شایانی میکند. فضاهای روشن امید بخش و هارمونی خطوط نگرانیهای بیمار را کاهش میدهند. در نتیجه هر چه طراحی حرفهایتر و تخصصیتر باشد، نتیجهی کار پذیرفتنیتر است.
بخش استقبال باید در طراحی دکوراسیون آزمایشگاه در نخستین تجربه دیداری بهترین تاثیر را بگذارد. فضاهای نورانی و رنگهای روشن دلواپسیهای بیمار را به امیدواری تبدیل میکنند. اصولا در کار حرفهای، تسلط بر روانشناسی رنگها یک ضرورت است و خلاقیت طراح را غنیتر میکند. اصولا فضاهایی که با بیماری سر و کار دارند خود به خود دلهرهآورند.
بنابراین استفاده خلاقانه از گیاهان و چیدمان بصری آنها محیطی آرام میآفریند. مبلمان نیز باید این هارمونی را تکمیل کند و فضایی راحت و خودمانی به این بخش ببخشد. رنگهای روشنی که نورپردازی را بازتاب میدهند نیز ضد استرس اند. هر چه نخستین تجربه بیمار در این بخش خوشایند باشد، احتمال بازگشت وی به آن بیشتر است.
بازسازی بخش نمونهگیری و فضاهای خصوصی
بخش نمونه گیری آزمایشگاه از مهم ترین قسمتهای آن میباشد؛ زیرا اصولا بیمار با همین هدف به آزمایشگاه شما آمده است. پس طراحی این بخش باید کاملا حرفهای صورت بگیرد. بیشتر نمونه گیری ها، به عناصری مربوط میشوند که در زندگی روزمره با شرم و فضای خصوصی در ارتباطند.
در نتیجه این بخش باید طوری طراحی شود که حس خصوصی بودن و پنهان شدن را در بیمار ایجاد کند. پاکیزگی این بخشها یک اصل مهم در طراحی دکوراسیون داخلی است. برخلاف طراحی دکوراسیون اداری که همه چیز باید چنان شفاف و در دیدرس باشد که اعتماد ارباب رجوع را جلب کند، طراحی این بخش باید همه چیز را پنهان نگه دارد تا اعتماد بیمار آسیب نبیند.
نورپردازی آزمایشگاه پزشکی
نورپردازی نیز اصل مهم دیگری در طراحی دکوراسیون داخلی آزمایشگاه است. طراحی نور، باید چندین مزیت داشته باشد. یک این که فضا را به خوبی روشن کند و دوم این که احساسی از بهبودی در بیمار پدید آورد و سوم این که شدت آن بسته به بخش تخصصی آزمایشگاه متغیر باشد. استفاده از تابلوهای مناسب و حاوی اطلاعات مفید نیز در همین راستا میتواند بی قراری انتظار را کاهش دهد. مجسمهها و اشیاء تزئینی مرتبط نیز میتوانند به فضا جلوه امنتری ببخشند.
در نهایت باید گفت که طراحی دکوراسیون داخلی یک آزمایشگاه باید طوری باشد که امنیت و سکوت آرام بخش در آن حاکم باشد. حس شلوغی اضطراب بیمار را افزایش میدهد. استفاده از رنگهای روشن، فضا را بزرگتر نشان میدهد. متریالهای عایق صوت میتوانند در ایجاد این سکوت کمک بزرگی برای طراح باشند.
اگر از این نوشته لذت بردید و تمایل به کسب اطلاعات بیشتر داشتید، میتوانید با شماره ۰۹۱۲۸۲۵۱۲۵۲ تماس بگیرید و از مشاوره کاملا رایگان متخصصان گریت کابینت در زمینههایی مانند طراحی دکوراسیون آشپزخانه، تعمیرات و بازسازی آشپزخانه، سفارش و خرید انواع کابینت آشپزخانه و هر مورد و سوال دیگری استفاده کنید!