روش های ایمن سازی آشپزخانه برای کودکان

روش های ایمن سازی آشپزخانه برای کودکان

نکات ایمن سازی آشپزخانه برای کودکان

آشپزخانه مکانی مهم در خانه است و خانواده‌ها اغلب وقت زیادی را در آنجا می‌گذرانند. آشپزخانه همچنین یکی از شلوغ‌ترین و پرخطرترین مکان‌های خانه از لحاظ ایمن‌سازی برای کودکان است، زیرا در هر آشپزخانه‌ای به طور متوسط خطراتی مخفی و دور از چشم برای بچه‌ها باقی مانده باشد. اما با برنامه‌ریزی دقیق می‌توانید آشپزخانهٔ خود را برای کودکتان ایمن کنید. با این که نظارت روی کودک بهترین راه برای ایمن نگه داشتن او در آشپزخانه است اما اگر نمی‌توانید وقتی مشغول پختن شام هستید کودکتان را زیر نظر داشته باشید، پس بهتر است که جای دیگری برای او پیدا کنید. او را مثلاً در یک پارک بازی کودک برای کودکان کوچک‌تر و نوپا یا جایی امن در نزدیکی خودتان برای کودکان خردسال بزرگ‌تر بگذارید، تا او هنوز هم بتواند از فاصله‌ای امن، بخشی از جریان کار آشپزخانه باشد.

 

این مقالات را هم بخوانید!

 

 

ایمن سازی آشپزخانه با محل درست نگهداری شوینده‌ها

مواد شوینده، سموم دفع حشرات، مواد پاک‌کننده و سایر مواد شیمیایی سمی خانگی را در جایی قفل‌شده، ترجیحاً در یک کابینت مرتفع نگه دارید. قفل‌های محافظ کودک زمانی که فرزندتان در حد فاصل شش تا ۲۵ ماهگی است بیشترین فایده را دارند، اما بعد از این سن هم آنها را باقی بگذارید. قفل‌های محافظ محدودیت‌های ثابت و بدون تغییری تعیین می‌کنند که یک کودک کم‌کم آنها را بازمی‌شناسد و بهشان دست نمی‌زند.

ایمن سازی آشپزخانه برای کودک

با این حال برخی از کودکان در نهایت راه باز کردن قفل محافظ را پیدا می‌کنند. اگر فرزند شما هم می‌تواند کابینت‌های قفل‌شده را باز کند، باید تمام مواد خطرناک را در جایی دور از دسترس نگه دارید یا از یک گیت ایمنی برای بیرون نگه داشتن او از آشپزخانه استفاده کنید. همچنین شما می‌توانید برای ضدعفونی کردن بیشتر از بوراکس و سرکه استفاده کنید.

 

از دسترس خارج کردن سلفون و فویل

کیسه‌های پلاستیکی مختلف و جعبه‌های سلفون و فویل‌های آلومینیومی را از دسترس کودکتان خارج کنید. کیسه‌های پلاستیکی و سلفون می‌توانند به شکل‌های مختلف برای کودکان خطرساز شود و لبه‌های برش تیز روی جعبه‌های فویل و محصولات مشابه خطری برای بریدن دست کودکان کنجکاو است.

 

خارج نکردن مواد مختلف از ظرف اصلی

محصولاتی امثل مکمل‌ها، داروها و مواد شیمیایی آشپزخانه را در ظرف اصلی آن نگه دارید. هرگز یک ماده‌ خطرناک را به یک ظرف دیگر یا از آن بدتر، به ظروف نگهداری مواد غذایی منتقل نکنید، زیرا این کار می‌تواند باعث شود شما یا دیگران آن‌ها را اشتباه بگیرید که بسیار خطرناک است. مثلاً وایتکس یا الکل را توی بطری آب معدنی نریزید.

 

نقش قفسه داروها در ایمن سازی آشپزخانه

به یاد داشته باشید که محصولات محافظ کودک، مثلاً قفل محافظ کودک به معنای این نیست که کودکتان هرگز نمی‌تواند آن را باز کند. اگر داروها را در آشپزخانه نگه می‌دارید، آن‌ها را در جایی قفل‌شده و خارج از دید نگه دارید، چون کودک شما بیش از آنچه فکر کنید حواسش به همه چیز هست و خیلی زود جای هر چیزی را یاد می‌گیرد.

 

ایمن سازی آشپزخانه از چاقو و ابزار آشپزی

چاقوها و سایر ابزارهای تیز مانند تیغه‌های دستگاه غذاساز را در کشوهای قفل‌شده یا کابینت‌های ردیف بالا نگه دارید. تیغه‌های غذاساز را در یک کیسهٔ مقاوم ولی شفاف بگذارید، چون تماس یک ثانیهٔ دست خودتان با این وسایل برّنده هم به سرعت باعث بریدگی خواهد شد. پوست‌کن، رنده و سایر وسایل آشپزخانه هم می‌توانند تیز باشند، پس حواستان به این موارد هم باشد.

 

ایمن سازی آشپزخانه از ظروف شکستنی

فنجان‌ها، لیوان‌ها، دیس، کاسه، بشقاب‌های شکستنی، ظروف شیشه‌ای و چینی باید در کابینت آشپزخانه‌ مرتفع نگه داشته شوند تا دست کودکان به آنها نرسد.

 

وسایل برقی و ایمن سازی آشپزخانه

توستر، چای‌ساز، قهوه‌ساز، کتری برقی و سایر وسایل برقی را از دسترس فرزندتان دور کنید و وقتی از آنها استفاده نمی‌کنید، دوشاخه‌ها را از پریز برق جدا و آن‌ها را جایی دور از دید بگذارید. هرگز وسایل شیشه‌ای، چاقوها، غذاها و نوشیدنی‌های داغ را بدون مراقبت و حتی برای چند لحظه روی پیشخان آشپزخانه یا میزها رها نکنید.

 

ماشین ظرف‌شویی و ماشین لباس‌شویی

در ماشین ظرف‌شویی را هنگام استفاده نکردن ببندید. مواد شوینده‌‌ی ماشین ظرف‌شویی اگر توسط کودک خورده شود می‌تواند سمی باشد، بنابراین تا زمانی که آماده‌ٔ روشن کردن آن باشید، ماده‌ شوینده داخل ماشین ظرف‌شویی نریزید.

دوشاخه ماشین لباس‌شویی را همیشه از پریز بکشید. قفل کودک ماشین را هم برای زمان شست‌وشو فعال کنید. مایع ماشین لباس‌شویی را هم روی ماشین یا کنارش نگذارید، بلکه آن را کنار دیگر شوینده‌ها و در کابینتی قفل‌دار نگه دارید.

 

نصب کپسول آتش‌نشانی برای ایمن سازی آشپزخانه

یک کپسول آتش‌نشانی را در آشپزخانه نصب کنید. یک کپسول آتش‌نشانی چندمنظوره بخرید که بتواند هم برای آتش‌ ناشی از لوازم برقی و هم آتش ناشی از سوختن روغن مورد استفاده قرار گیرد. حتماً نحوه‌‌ی استفاده از آن را یاد بگیرید، اما فقط در صورت کوچک بودن و محدود بودن آتش، برای خاموش کردن آن تلاش کنید. در غیر این صورت، فرزندان خود را از خانه بیرون ببرید و با آتش‌نشانی تماس بگیرید.

 

سطل زباله‌ی در دار برای ایمن سازی آشپزخانه

از سطل زباله‌ دردار استفاده کنید. قوطی‌ها و بطری‌های قابل بازیافت را در سطل یا کیسه‌هایی دور از دسترس فرزندتان نگه دارید. هر چیز خطرناک دیگری مانند در تیز قوطی فلزی یا شیشه‌‌ی شکسته را در یک کیسهٔ پلاستیکی شفاف و در جایی مشخص دور از دسترس کودک بگذارید تا هرچه زودتر آن را از خانه بیرون ببرید.

یادتان باشد اشیای تیز و شکسته‌ای مثل ظروف یا لامپ‌های شکسته برای افرادی که در خیابان آن‌ها را جمع‌آوری می‌کنند هم خطرساز است. بنابراین، خیلی بهتر است اگر آنها را جداگانه در یک کیسهٔ شفاف که محتویات داخل آن کاملاً مشخص است بگذارید و سپس آن را به دستگیره‌ی سطل زباله‌ی خیابان آویزان کنید و خیلی بهتر است اگر روی آن بنویسید که حاوی چه چیزی است.

 

تعبیه یک کابینت کودک

یادتان باشد همه چیز آشپزخانه هم برای شما نیست! پس حداقل یک کابینت آشپزخانه را بگذارید که کودکتان بتواند درش را باز و در آن کندوکاو کند. کابینتی را انتخاب کنید که به اجاق گاز و فر نزدیک نباشد و آن را با اشیای بی‌خطر اما جالب پر کنید. چیزهایی مثل ظروف پلاستیکی، قاشق چوبی و ظرف‌های پلاستیکی محکم مثل ظرف خالی ماست را می‌توانید برای این کار استفاده کنید. گاهی هم وسایل داخل این کابینت را تغییر دهید تا او را غافلگیر کنید. این کار باعث می‌شود کودک شما مشغول و راضی بماند و احتمالاً دیگر کمتر سعی خواهد کرد کابینت‌های دیگر را خالی کند.

ایمن سازی آشپزخانه برای کودک

اگر از این نوشته لذت بردید و تمایل به کسب اطلاعات بیشتر داشتید، می‌توانید با شماره ۰۹۱۲۸۲۵۱۲۵۲ تماس بگیرید و از مشاوره کاملا رایگان متخصصان گریت کابینت در زمینه‌هایی مانند طراحی دکوراسیون آشپزخانه، تعمیرات و بازسازی آشپزخانه، سفارش و خرید انواع کابینت آشپزخانه و هر مورد و سوال دیگری استفاده کنید!

 

 

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.